Jolanda Verhagen

Pianist_Over ons_voor website_edited

Jolanda Verhagen is sinds februari 2006 onze vaste pianist en begeleidt ons bij de repetities en optredens.

 

Haar lange carrière in de muziek begint al op 12 jarige leeftijd met pianoles van o.a. Ad Verberne.
Op de havo kiest zij muziek als eindexamenvak en volgt zij de cursus voorbereiding conservatorium. Dat is de opmaat naar vervolgopleiding aan conservatorium in Tilburg met AMV (algemene muzikale vorming) als hoofdvak en pianolessen van Thijn van Eijk. De opleiding sluit zij af in 1985.

 

Tijdens de havo verzorgt zij als bijbaantje de pianobegeleiding van klassiek ballet in Helmond bij GIKO (Gemeentelijke Instelling voor KreativiteitsOntwikkeling) samen met Len Staals, in het toenmalige speelhuis.

 

Gedurende haar studie aan het conservatorium is zij de vaste pianobegeleider van het klassiek ballet GIKO Helmond met inmiddels 200 leerlingen en een 2-jaarlijkse grote uitvoering in het speelhuis en begeleidt zij bij de particuliere balletschool van Emmy Moers in Eindhoven (voor de opleiding staatsexamen balletdocent).
Ook vervangt zij docenten GIKO m.b.t. pianolessen en blokfluitgroepjes in Helmond en omliggende dorpen.

 

Na het behalen van het conservatoriumdiploma AMV zet zij de genoemde activiteiten voort en geeft zij muziekles.
Verder geeft zij begeleiding aan de zangleerlingen van Marjan Vree; aan solozangers, instrumentalisten en aan koren in Helmond en omstreken.
Daarnaast begeleidt zij kerkdiensten, huwelijken, begrafenissen en crematies

 

Van 2014 tot eind 2019 deed ze veel vrijwilligerswerk, vooral voor mensen met Alzheimer, als Duo TISNIEANDERS met Gijs Coolen.

 

Vanaf 2006 is zij de vaste pianist van Vrouwenkoor Confetti en sinds 2018 begeleidt zij ook het Beek en Donks gemengd koor op de piano.